Дизайнер аматьор ...

Здравейте, драги читатели. Както знаете в последните години в интернет се извъдиха какви ли не уеб дизайнери на свободна практика.

Сега ще ви разкажа какво се случи на мене и на моя колега през последните няколко месеца. Такаа, с моя приятел искахме да реализираме замислен от нас проект и понеже не ни бива много в дизайнерството, решихме да си наемем дизайнер на свободна практика, който накрая се оказва абсолютен аматьор. Дизайнерът се среща под ника(прозвище) Drake.

В един слънчев ден ние му определихме задача да направи наш сайт, под определени условия и до определен от нас срок. Все пак си плащаме и мисля, че имаме пълното право да му определим срок. А пък и времето, което му дадохме беше повече от достатъчно. Мина това определено от нас време и естествено той не беше готов със задачата си. Ние като съвестни хора, го приехме. Мина още малко време и все още нашият сайт не беше налице. Направихме му малка забележка и скоро видяхме завършения вид на сайта. И ето тук започват проблемите...


Сайтът се оказва не оптимизиран под IE (Internet Explorer), при което ние казваме на нашия дизайнер и му предоставяме фтп акаунт към сайта, евентуално, за да може да качи вече оптимизирания сайт или като алтернатива да ни прати редактираните файлове по скайп. Желая да отбележа, че всичко това се случва след като му е платено! Чудакът ни казва, че имаме една седмица безплатен support (безплатна поддръжка) на сайта и почна уж почна да работи по него. НО, какво се случва. След близо месец решаваме да си поискаме файловете, които той беше длъжен да ни даде. Та, все пак, на него му е платено, за да го направи! Ние с колегата ако разбирахме добре CSS и HTML навярно щяхме да си го оправим, но, уви. И когато аз му писах по скайп да ни ги даде, той отказа при което, цитирам, ми каза „Както се казва Google it”. Естествено на мене нервите ми се вдигнаха то тавана при този изказ и запазвам самообладание и пак го моля за файловете и тук вече неговите думи бяха следните :

“А ПРЕСТАНИ ДА МЕ ТОРМОЗИЖ ВЕЧЕ ПИСНА МИ ОТ НЕДОВОЛНИ ВЕЧЕ !!!”

Както сами забелязвате на човека му било писнало от недоволни, lol. Ясно доказателство, че ние не сме единствените недоволни от него. Нали за това сме му дали фтп акаунт и достатъчно време, за да не му "досаждаме"!

При което, аз ви препоръчвам никога да не правите поръчка на този АМАТЬОР. Сами виждате, че и държанието му е доста непрофесионално, лишено от всякаква култура. Е, разбира се, че след такива думи (да не говорим за предното негово изречение, което си спестявам) аз поддадох и повиших тон. Предизвиквам всеки да се опита да води разговор с даденото лице DRAKE и още веднъж à НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ НА НИКОГО ДА СИ ИМА РАБОТА С НЕГО (ГОВОРИМ ЗА ВСЯКАКВИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ). САМАТА ЛИЧНОСТ Е С ПРЕКАЛЕНО ГОЛЯМО САМОЧУВСТВИЕ И МИСЛИ САМО ЗА СЕБЕ СИ И КАК ДА ВЗЕМЕ ПАРИТЕ, А НЕ ДА УГОДИ НА КЛИЕНТА, КАКТО ПО ПРИНЦИП Е РЕДНО!

Поздрави Станислав, гост автор в блогът на Стоян Николов.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Честит първи сняг!

Онлайн магазин под наем

Лишават ни от читанката